Volei feminin: CSM București urcă pe poziția de lider în Divizia A1 | Agroland Timișoara ajunge pe podium

Data: 13 noiembrie 2017, 22:30 | Autor: Nănuț Mădălina

Etapa a 5-a a Diviziei A1 la volei feminin s-a încheiat luni, 13 noiembrie, cu partida dintre CS Știința Bacău și CSM București, meci la finalul căruia echipa din Capitală a urcat pe prima treaptă a podiumului primei ligi voleibalistice românești.

Tigroaicele s-au impus în minimum de seturi la Bacău, iar cele 3 puncte obținute le-au ajutat să ajungă în fruntea clasamentului, unde au acumulat 13 puncte. Cea mai bună jucătoare a CSM-ului în meciul din Moldova a fost Baciu care a încheiat partida cu 17 puncte, dintre care un punct a fost obținut prin ace, urmată de Trushkina cu 16 puncte și Medic cu 11. În tabăra fostei echipe lider, Faleș a reușit să obțină 9 puncte și Berdila 7 puncte.

După înfrângerea suferită în etapa trecută pe terenul echipe CSM București, formația Volei Alba-Blaj s-a impus pe teren propriu în meciul cu CSM Târgoviște. După ce au cedat primul set, voleibalistele antrenate de Darko Zakoc au intrat mult mai hotărâte pe teren și au câștigat următoarele 3 acte ale partidei. CSM Volei Alba Blaj urcă pe poziția a doua a clasamentului la finalul etapei a 5-a.

Darko ZAKOC, antrenor Volei Alba Blaj: „A fost un meci greu, aşa cum ne-am aşteptat, mai ales că veneam după o înfrângere pe terenul lui CSM Bucureşti. Echipa a fost nesigură la început de meci şi nu a reuşit să gestioneze momentele importante, favorabile, aşa cum a fost de pildă în primul set, când am condus, am avut ocazia să-l închidem, dar nu am fost suficienţi de concentraţi să facem acest lucru. După, am fost aproape morţi, cu situaţia din setul doi, la 22-24, dar mai ales în setul trei, însă am demonstrat, prin câştigarea acestor seturi, faptul că un campion niciodată nu este mort, ci are şi inima şi încrederea necesară că aceste situaţii pot fi rezolvate. Am avut şi noroc, nu am rezolvat toate aceste probleme cu victoria de astăzi, facem prea multe greşeli neforţate, dar sperăm ca în următoarea perioadă să rezolvăm şi această situaţie şi să începem să jucăm aşa cum toată lumea aşteaptă de la noi. În mod special vreau să mulţumesc publicului din sală care a fost alături de noi tot timpul, care a simţit momentul mai prost pe care l-am avut şi care a ştiut să ne susţină astfel încât să obţinem victoria, un ajutor foarte important pentru echipă.”

Surpriza startului de Campionat vine cu siguranță de la Timișoara, echipa Agroland, formație nou promovată, înregistrând 4 victorii consecutive în Divizia A1. Ultima reușită a echipei de pe Bega a avut loc pe teren propriu, în partida cu ACS Penicilina Iași, sportivele antrenate de Bogdan Paul impunându-se în minimum de seturi.

Bogdan Paul, antrenor Agroland Timișoara: ”Este important să avem un moral bun după victorii, pe de altă parte trebuie să fim foarte conștienți că sâmbătă (n.r. 18 noiembrie), la București, vom întâlni una dintre cele mai puternice echipe ale campionatului. Va trebui să jucăm un volei de foarte mare calitate pentru a pune probleme CSM-ului. Meciul cu Penicilina nu este relevant, pentru că adversarul pe care l-am avut în față nu ne-a pus foarte mari probleme. Este adevărat, am jucat bine, dar în raport cu acest adversar. Pentru a juca bine în raport cu un adversar mult mai puternic, trebuie să am alte repere.”

Tot în etapa a 5-a, formația CSM Lugoj a obținut prima victorie din acest sezon. Lugojencela au tranșat rapid partida, fiindu-le de ajuns doar 3 seturi pentru a obține cele 3 puncte puse în joc.

Etapa a 5-a a adus și formației Medicina CSS Tîrgu Mureș 3 puncte, prin victoria obținută în fața voleibalistelor de la Dinamo București.

Rezultatele complete ale etapei a 5-a au fost următoarele:
CSU Medicina CSS Tîrgu Mureș – CS Dinamo București 3-1(23-25,25-17,25-23,25-22)
ACS Agroland Timișoara – ACS Penicilina Iași 3-0(25-11,25-13,25-14)
CSM Lugoj – CS ”U” NTT Data Cluj 3-0(25-12,25-20,25-21)
CSM Volei Alba-Blaj – CSM Târgoviște 3-1(23-25,27-25,25-22,25-14)
CS Știința Bacău – CSM București 0-3(19-25,18-25,20-25)

Clasamentul după 5 etape arată în felul următor:
1 CSM București – 13 puncte
2 CSM Volei Alba-Blaj – 12 puncte
3 ACS Agroland Timișoara – 12 puncte
4 CS Știința Bacău – 12 puncte
5 CSM Târgoviște – 11 puncte
6 CSU Medicina CSS Tîrgu Mureș – 6 puncte
7 CSM Lugoj – 4 puncte
8 ACS Penicilina Iași – 3 puncte
9 CS Dinamo București – 2 puncte
10 CS ”U” NTT Data Cluj – 0 puncte

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!