Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur al COSR, cea mai inalta distinctie a Olimpismului Romanesc

Data: 19 aprilie 2019, 12:36 | Autor: Nănuț Mădălina

Momente speciale, de mare emotie, in Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din Bucuresti. Trei personalitati ale Miscarii Olimpice din Romania au primit trofee din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), oferite de Mihai Covaliu, presedintele COSR.

Arthur Hoffman, fost membru al Comitetului Executiv al COSR, director onorific al Academiei Olimpice Romane, o personalitate emblematica pentru stiinta si diplomatia Miscarii Olimpice din Romania, si Pierre de Hillerin, fost director al Institutului National de Cercetare Sportiva un titan al cercetarii si inovatiei in domeniul performantei sportive, cu o cariera unica in proiectarea strategiilor si metodologiilor de antrenament pentru toate ramurile sportive, ambii membri ai Comisiei Tehnice Olimpice, au primit cate un Trofeu COSR.

In aplauzele furtunoase ale membrilor COSR, care s-au ridicat in picioare in onoarea sa, Ivan Potzaichin a fost distins cu Colanul de Aur al COSR, pentru intreaga sa cariera in slujba sportului. Fostul mare canoist, ramas in istoria intrecerilor olimpice dupa ce la JO de la Munchen, in 1968, a terminat o cursa cu pagaia rupta, a castigat nu mai putin de sapte medalii olimpice – patru de aur, trei de argint si 22 de medalii mondiale dintre care noua de aur.

Maestru Emerit al Sportului si Antrenor Emerit, Patzaichin a primit in 1990 din partea Comitetului International Olimpic cea mai inalta distinctie a acestui for, respectiv Ordinul Olimpic Colanul de Platina, in anul 2000 a primit Ordinul National „Serviciul Credincios” in gradul de Ofiter , iar in 2010 a fost distins cu Decoratia Regala „Nihil Sine Deo”.

„Desi aveam Colanul de Platina oferit de Comitetul International Olimpic, parca il doream si pe acesta, de ce sa nu fiu sincer. Este cea mai mare distinctie a COSR, iar familia olimpica romana este cea mai frumoasa. Cred ca este una dintre cele mai frumoase zile din viata mea”, a marturisit Ivan Patzaichin cu glasul tremurand de emotie.

Sursa: http://www.cosr.ro

Urmarește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!